Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

LAST OF A DYING BREED /// COD CREW

27/01/2018 @ 14:00 - 13/02/2018 @ 17:00

«Last of a dying breed /// COD Crew» – En utstilling med graffitikunst

TIDSPUNKT: LØRDAG 27. JANUAR KL. 14.00
Utstillingen åpnes av Martin Berdahl-Amundsen fra Kontur Forlag og varer tom 13.02.2018.

STED: Artgate, Tollbugata 27, Oslo – Inngang fra Øvre Slottsgate

 

Artgate er stolte av å arrangere en utstilling med graffitikunst. New York’s graffitilegende Wane COD stiller ut i Oslo sammen med deler av COD Crew i Skandinavia; som danske Sabe, Oslo-baserte Goal, Duce, Pay2 og StayOne, samt amerikanske Persue fra San Diego, California. Wane stiller ut sine unike “New York City Subway maps” hvor han har spraymalt på t-bane kart fra New York, samt lerreter og fotografier av klassiske t-bane vogner fra New York på 1980-tallet. Dette forenes med bilder av norske graffitilegender som Goal og Pay2 med flere.

Velkommen!

 

Kort bakgrunnshistorikk:

Wane
Wane ble kjent over hele verden da han begynte å spraye graffiti på New Yorks t-baner i 1983.
Wane har i over 30 år sannsynligvis vært den mest bereiste og mest aktive writeren fra Bronx, New York. En ekte “Risk Taker” som samtidig har funnet veier å bruke graffiti på som en inntektskilde, både som klesdesigner og kunstner.

Gjennom årene i graffitilivet, fikk Wane ofte besøk fra writere fra Skandinavia tidlig på 90-tallet. Deriblant legendene Goal, Pay2 og Sabe, som var godt etablerte writere i Skandinavia allerede på den tiden. Wane har siden 1992 ofte kommet på besøk til Skandinavia, senest sommeren 2017, da han turnerte i Nord-Norge med StayOne hvor de reiste fra Nordkapp til Bodø på WB-OFT TOUR 2017.
StayOne og Wane har turnert sammen jevnlig de siste ti årene både i New York og Skandinavia.

Goal & Pay2
Goal og Pay2 er to av Norges største og eldste graffiti legender, som var to svært viktige personer for både graffiti- og hiphopkulturen her til lands. De var blant de første writerne som tok turen til New York på 90-tallet, og på 80-tallet besøkte de også Stockholm, Hamburg og København. De dannet et nettverk med utenlandske writere, som i dag er grunnlaget for denne utstillingen. De har begge vært aktive siden 1984 og er fortsatt å se i Oslo gater og toglinjer.
Når Beat Street ble satt opp på Colosseum i 1984 var hiphop- og graffitikulturen allerede i full sving. Den gang handlet det først og fremst om å lage graffiti og masterpieces på t-bane stasjoner. Goal var sannsynligvis den første i Oslo til å finne veien ned på skinnegangen og gjorde sine tags i 1984 med vennen Shy på utsiden av t-banevogner. I 1985 gikk han sammen med Ralph og gjorde en masterpiece utenpå Oslo t-banene på endestasjonene, såkalt backjump. Muligens de første som gjorde dette her til lands.

Pay2 sprayet på den tiden med eldre writere som Sean66 og Animal i gruppen DC Artists, som sammen gjorde Oslos største masterpiece på den tiden. Både Pay2 og Goal var begge aktive med å både gjøre tags rundt om i Oslo, spraye t-banevogner og t-banestasjoner. Samtidig med å være blant de som begynte i 1984, har Pay2 og Goal utmerket seg spesielt på stil og teknikker som har skilt seg ut og blitt lagt merke til i graffitimagasiner og bøker rundt om i verden.

Sabe
Sabe fra København startet i 1984. Han er en mester på stiler og en av de mest legendariske writerne fra Danmark. Han er kjent for å bytte mellom avanserte bokstavkomposisjoner, boblestiler og throwups. Sabe er fortsatt produktiv i alle graffitikulturens elementer og blir ofte ansett som en av de beste på verdens graffitiscene.

StayOne
StayOne begynte med graffiti i 1996. Stay har skilt seg ut på den norske graffiti scenen med “spraycations” både inn og utland. StayOne har blant annet gjort over 100 piecer rundt om i New York, både på tak, lastebiler, toglinjer, handballcourts og i gatene.

Persue
Persue er fra San Diego, California og begynte med graffiti i 1986. Han hadde mest fokus på figurer fremfor bokstaver, inntil han begynte å reise rundt med Wane i 1996. Da fikk han fokus på gode bokstaverstiler, som har fått mye god oppmerksomhet. I 2016 ga han ut sin egen tegneseriebok Bunny Kitty, en graffitifigur han har hatt med seg på veggene siden 2001.

Duce
Duce er en trackside writer fra Oslo som trives best langs sporet i tog- og t-banetuneller. Duce dokumenterer graffitikunsten gjennom flotte stemningsfotografier.

Detaljer

Start:
27/01/2018 @ 14:00
Slutt:
13/02/2018 @ 17:00
Hendelse Kategori:

Arrangør

Artgate
Telefon:
+ 47 930 29 531
Epost:
post@artgate.no
Hjemmeside:
www.artgate.no

Sted

Artgate Øvre Slottsgate
Tollbug. 27
Oslo, 0157 Norge
+ Google Map
Telefon:
919 01 871
Hjemmeside:
www.artgate.no

Kommentarer er lukket for denne posten

close